hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Benthuizen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Benthuizen? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier bekijk je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Benthuizen? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Benthuizen. Onder andere bij de PLUS & Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of HBB24.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Benthuizen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Benthuizen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBroekwegzijde 1352725 PDZoetermeer
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosOosterheemplein 4882721 NJZoetermeer
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosLuxemburglaan 582711 BEZoetermeer
HemaOosterheemplein 4862721 NJZoetermeer
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerOosterheemplein 4832721 NJZoetermeer
PrimeraSamanthagang 1402719 CLZoetermeer
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnMiddelwaard 932716 CWZoetermeer
JumboMiddelwaard 522716 CWZoetermeer
AldiLeidsewallen 262712 BWZoetermeer
LidlTitus Brandsmahove 702717 THZoetermeer

Online kapjes bestellen september 2022

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Benthuizen? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht achterhaal je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde, Monster en De Lier.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-benthuizen-2731

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Benthuizen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 28 september 2022. Geen mondkapje kopen Benthuizen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Benthuizen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.alphenaandenrijn.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Benthuizen zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Oude lakens of een theedoek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie