hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen s-Gravenzande

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in s-Gravenzande? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier vind je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in s-Gravenzande? Je vind hier verkooppunten in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom s-Gravenzande. Denk aan de Lidl & Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in s-Gravenzande?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in s-Gravenzande centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 582691 BJs-Gravenzande
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosLangestraat 2232691 BGs-Gravenzande
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisHavenstraat 412681 LCMonster
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerLangestraat 1892691 BEs-Gravenzande
PrimeraGraaf Willem II straat 262691 MWs-Gravenzande
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnOudelandstraat 162691 CEs-gravenzande
JumboRijsenburgerweg 282685 EBPoeldijk
AldiMolenbrink 682681 EZMonster
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

Online kapjes bestellen december 2023

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in s-Gravenzande? Op het internet heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij check je enkele erkende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Poeldijk, Ter Heijde, Monster, De Lier en Maasdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-s-gravenzande-2692

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom s-Gravenzande. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen s-Gravenzande? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in s-Gravenzande?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in s-Gravenzande zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel of katoen goed. Deze maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie