hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beltrum

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Beltrum? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier check je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beltrum? Je treft hier een lijst met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Beltrum. Denk aan de COOP + HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beltrum?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Beltrum centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBrink 247151 CREibergen
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBeltrumsestraat 507141 AMGroenlo
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanKluiversgang 47151 CBEibergen
Albert HeijnLaagte 27151 BSEibergen
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlRuurloseweg 247141 KCGroenlo

Online verkooppunten april 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Beltrum? Bij de webshops is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Eibergen, Groenlo, Lievelde, Zieuwent en Harreveld.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beltrum-7156

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Beltrum. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Beltrum? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop of stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Beltrum?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Beltrum zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geoorloofd. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie