hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lievelde

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Lievelde? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal vind je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lievelde? Je vind een handig overzicht met retailers die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Lievelde, zoals de Aldi en Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lievelde?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Lievelde centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 127131 DGLichtenvoorde
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosKorte Rapenburgsestraat 57131 DDLichtenvoorde
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaKorte Rapenburgsestraat 47131 DELichtenvoorde
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnVarkensmarkt 127131 DHLichtenvoorde
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiDe Leest 357131 LELichtenvoorde
LidlDe Leest 417131 LELichtenvoorde

Online kapjes bestellen mei 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Lievelde? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel tref je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Zieuwent, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde en Bredevoort.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lievelde-7137

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Lievelde. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Lievelde? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Lievelde?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.oostgelre.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Lievelde koop je vanaf plusminus €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen prima. Dit type maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie