hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Harreveld

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Harreveld? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Harreveld? Je treft hier een lijst met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Harreveld. Onder andere bij de COOP + DA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Harreveld?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Harreveld centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 127131 DGLichtenvoorde
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosKorte Rapenburgsestraat 57131 DDLichtenvoorde
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaKorte Rapenburgsestraat 47131 DELichtenvoorde
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnVarkensmarkt 127131 DHLichtenvoorde
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiDe Leest 357131 LELichtenvoorde
LidlDe Leest 417131 LELichtenvoorde

Webshops vergelijken juni 2024

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Harreveld? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle en Winterswijk Brinkheurne.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-harreveld-7135

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Harreveld. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 13 juni 2024. Geen mondkapje kopen Harreveld? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Harreveld?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.oostgelre.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Harreveld koop je vanaf plusminus €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Deze categorie maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie