hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Groenlo

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Groenlo? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website tref je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Groenlo? Wij tonen een tabel met aanbieders in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Groenlo. Onder andere bij de PLUS en Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Zalando.nl en Plein.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Groenlo?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Groenlo centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBeltrumsestraat 317141 AKGroenlo
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosBeltrumsestraat 507141 AMGroenlo
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBeltrumsestraat 317141 AKGroenlo
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnBeltrumsestraat 407141 AMGroenlo
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlRuurloseweg 247141 KCGroenlo

Webshops vergelijken mei 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Groenlo? Online is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je enkele erkende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Lievelde, Zieuwent, Harreveld, Vragender en Lichtenvoorde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-groenlo-7141

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Groenlo. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Groenlo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Groenlo?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.oostgelre.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Groenlo kosten ongeveer €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit soort maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie