hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Eibergen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Eibergen? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eibergen? We bieden een lijstje met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Eibergen. Onder andere bij de Spar of Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Groupdeal.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eibergen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet heb je genoeg keuze. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Eibergen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBrink 247151 CREibergen
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBeltrumsestraat 507141 AMGroenlo
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanKluiversgang 47151 CBEibergen
Albert HeijnLaagte 27151 BSEibergen
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlRuurloseweg 247141 KCGroenlo

Online verkooppunten april 2024

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Eibergen? Bij de webshops is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel check je meerdere shops met een goed aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Groenlo, Lievelde, Zieuwent, Harreveld en Vragender.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eibergen-7151

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Eibergen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Eibergen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Goedkoopste mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Eibergen?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Eibergen zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel goed. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie