hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zieuwent

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Zieuwent? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zieuwent? Je vind hier aanbieders uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Zieuwent, zoals de Dekamarkt of Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zieuwent?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Zieuwent centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 127131 DGLichtenvoorde
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosKorte Rapenburgsestraat 57131 DDLichtenvoorde
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaKorte Rapenburgsestraat 47131 DELichtenvoorde
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnVarkensmarkt 127131 DHLichtenvoorde
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiDe Leest 357131 LELichtenvoorde
LidlDe Leest 417131 LELichtenvoorde

Online maskers kopen mei 2024

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zieuwent? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht bekijk je enkele erkende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort en Winterswijk Corle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zieuwent-7136

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Zieuwent. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Zieuwent? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Zieuwent?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oostgelre.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zieuwent zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit soort maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie