hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Neede

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Neede? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Neede? Je vind hier adresgegevens van retailers in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Neede. Denk aan de Lidl of Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Neede?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers vind je bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online vind je ze in grote getale. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Neede centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOudestraat 497161 DSNeede
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBorculoseweg 157161 GPNeede
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerRapenburg 47161 ECNeede
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanOudestraat 817161 DVNeede
Albert HeijnBorculoseweg 117161 GPNeede
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlTen Caote plas 17161 DCNeede

Online maskers kopen april 2024

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Neede? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Rekken, Beltrum, Eibergen, Groenlo en Lievelde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-neede-7161

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Neede. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Neede? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een zakdoek + stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Neede?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Neede koop je vanaf plusminus €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie