hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rekken

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Rekken? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rekken? Je vind hier verkooppunten in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Rekken. Denk aan de Spar + Etos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Zalando.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rekken?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Rekken centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBrink 247151 CREibergen
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBeltrumsestraat 507141 AMGroenlo
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanKluiversgang 47151 CBEibergen
Albert HeijnLaagte 27151 BSEibergen
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlRuurloseweg 247141 KCGroenlo

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Rekken? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht vergelijk je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Beltrum, Eibergen, Groenlo, Lievelde en Zieuwent.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rekken-7157

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Rekken. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Rekken? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Rekken?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Rekken zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Dit type maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie