hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rietmolen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Rietmolen? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal lees je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rietmolen? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Rietmolen. Bijvoorbeeld de Spar + Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com + Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rietmolen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Rietmolen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOudestraat 497161 DSNeede
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBorculoseweg 157161 GPNeede
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerRapenburg 47161 ECNeede
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanOudestraat 817161 DVNeede
Albert HeijnBorculoseweg 117161 GPNeede
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlTen Caote plas 17161 DCNeede

Online winkels april 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Rietmolen? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Neede, Rekken, Beltrum, Eibergen en Groenlo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rietmolen-7165

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Rietmolen. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Rietmolen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes morgen in huis.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Rietmolen?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeenteberkelland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 per masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Rietmolen zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goed. Deze maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie