hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Baambrugge

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Baambrugge? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal verzamel je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Baambrugge? Je treft hier een lijst met aanbieders in de regio. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Baambrugge, zoals de Albert Heijn en Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Drogist.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Baambrugge?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Baambrugge centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende lokale shops rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoogstraat 341391 BVAbcoude
TrekpleisterAmsterdamsestraatweg 301391 ABAbcoude
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosKostverlorenstraat 1011382 AXWeesp
GammaNew Yorkweg 2111334 NGAlmere
KarweiNijverheidslaan 1-B1382 LEWeesp
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosGlobeplein 61334 BVAlmere Buiten
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionHoutstraat 581353 BCAlmere
BlokkerSlijkstraat 371381 AZWeesp
PrimeraAmstellandlaan 121382 CEWeesp
WibraNieuwstad 81381 CCWeesp
ZeemanMetropolestraat 191315 KKAlmere
Albert HeijnVoorstraat 101394 CSNederhorst Den Berg
JumboGeinplein 321316 HCAlmere
AldiSchippergarage 91315 SCAlmere
LidlSaffraanplein 291314 HJAlmere

Online kapjes bestellen maart 2023

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Baambrugge? Via internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vind je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen en s-Graveland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-baambrugge-1396

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Baambrugge. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Baambrugge? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek + oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Baambrugge?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.derondevenen.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Baambrugge koop je vanaf plusminus €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel acceptabel. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie