hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Abbenes

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Abbenes? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Abbenes? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Abbenes. Onder andere bij de Spar en Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com & Deweegschaal.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Abbenes?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Abbenes centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online winkels augustus 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Abbenes? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij achterhaal je enkele erkende webshops met veel keuze, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen, Nieuw-Vennep en Beinsdorp.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-abbenes-2157

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Abbenes. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Abbenes? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Abbenes?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Abbenes zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie