hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Leimuiderbrug

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Leimuiderbrug? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je praktische informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leimuiderbrug? Je treft hier een lijst met retailers bij jou in de buurt. Liever niet de deur uit? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Leimuiderbrug, zoals de PLUS + HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leimuiderbrug?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Leimuiderbrug centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online verkooppunten augustus 2022

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Leimuiderbrug? Op het internet is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij check je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede en Cruquius.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leimuiderbrug-2155

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Leimuiderbrug. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Leimuiderbrug? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop & dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Beste mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Leimuiderbrug?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Leimuiderbrug zijn wat duurder, c.a. €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen acceptabel. Dit soort maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie