hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Beinsdorp

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Beinsdorp? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beinsdorp? Je vind een handig overzicht met aanbieders in de buurt. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Beinsdorp, zoals de Lidl en Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Drogist.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beinsdorp?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Beinsdorp centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkenburg 1072135 DRHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarkenburg 752135 DSHoofddorp
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisSpaarneweg 462142 ENCruquius
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionMeeuwenstraat 452134 DVHoofddorp
BlokkerMarkenburg 892135 DSHoofddorp
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanAalburgplein 72134 DMHoofddorp
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

Online kapjes bestellen augustus 2022

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Beinsdorp? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij ontdek je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beinsdorp-2144

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Beinsdorp. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Beinsdorp? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Beinsdorp?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Beinsdorp koop je vanaf plusminus €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geaccepteerd. Deze categorie maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie