hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Weteringbrug

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Weteringbrug? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website bekijk je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Weteringbrug? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Weteringbrug. Denk aan de Albert Heijn en Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Weteringbrug?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Weteringbrug centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online maskers kopen augustus 2022

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Weteringbrug? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Leimuiderbrug, Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp en Boesingheliede.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-weteringbrug-2156

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Weteringbrug. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Weteringbrug? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Weteringbrug?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Weteringbrug zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie