hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Nieuw-Vennep

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Nieuw-Vennep? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nieuw-Vennep? Je vind een handig overzicht met retailers in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Nieuw-Vennep. Denk aan de PLUS of Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Groupdeal.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nieuw-Vennep?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Nieuw-Vennep centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisSpaarneweg 462142 ENCruquius
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Webshops vergelijken augustus 2022

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Nieuw-Vennep? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nieuw-vennep-2151

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Nieuw-Vennep. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Nieuw-Vennep? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Nieuw-Vennep?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €1,25 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Nieuw-Vennep zijn iets duurder, zo’n €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie