hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Burgerveen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Burgerveen? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Burgerveen? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Burgerveen. Denk aan de COOP of Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Bol.com & Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Burgerveen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Burgerveen centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online winkels augustus 2022

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Burgerveen? Bij de online winkels vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius en Vijfhuizen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-burgerveen-2154

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Burgerveen. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Burgerveen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Burgerveen?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Burgerveen koop je vanaf plusminus €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel of katoen goed. Dit type maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie