hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Boesingheliede

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Boesingheliede? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boesingheliede? We bieden een lijstje met winkels uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Boesingheliede, zoals de Dekamarkt of DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boesingheliede?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Boesingheliede centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkenburg 1072135 DRHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarkenburg 752135 DSHoofddorp
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisSpaarneweg 462142 ENCruquius
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionMeeuwenstraat 452134 DVHoofddorp
BlokkerMarkenburg 892135 DSHoofddorp
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanAalburgplein 72134 DMHoofddorp
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

Online maskers kopen augustus 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Boesingheliede? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder achterhaal je meerdere shops met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp en Bennebroek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-boesingheliede-2143

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Boesingheliede. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Boesingheliede? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Boesingheliede?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Boesingheliede zijn wat duurder, c.a. €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie