hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Buitenkaag

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Buitenkaag? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Buitenkaag? Je vind hier aanbieders uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Buitenkaag. Denk aan de Lidl of Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Buitenkaag?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Buitenkaag centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVenneperstraat 122151 ARNieuw-Vennep
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosHändelplein 152151 NLNieuw-Vennep
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerDe Symfonie 672151 MENieuw-Vennep
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanVenneperhof 482151 AZNieuw-Vennep
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKalslagerring 232151 TANieuw Vennep
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online winkels augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Buitenkaag? Online profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vind je meerdere shops met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen en Nieuw-Vennep.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-buitenkaag-2158

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Buitenkaag. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Buitenkaag? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Buitenkaag?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Buitenkaag kosten ongeveer €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie