hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Lisserbroek

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Lisserbroek? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lisserbroek? We bieden een lijstje met aanbieders in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Lisserbroek. Onder andere bij de Dekamarkt of Etos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Dailystyle.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lisserbroek?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Lisserbroek centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlokhuis 492161 EVLisse
TrekpleisterKanaalstraat 752161 JCLisse
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosBlokhuis 532161 EVLisse
GammaGrevelingstraat 812161 WELisse
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisBergsmastraat 22152 CWNieuw Vennep
XenosDe Madelief 22161 EXLisse
HemaBlokhuis 452161 EVLisse
ActionDe Symfonie 172151 MDNieuw-Vennep
BlokkerBlokhuis 552161 EVLisse
PrimeraKanaalstraat 702161 JNLisse
WibraKerkstraat 702153 BKNieuw-Vennep
ZeemanKapelstraat 72161 HDLisse
Albert HeijnBlokhuis 672161 EVLisse
JumboVivaldistraat 132162 AALisse
AldiDe Madelief 82161 EXLisse
LidlHandelplein 1972151 NNNieuw Vennep

Online kapjes bestellen augustus 2022

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Lisserbroek? Bij de online retailers is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht tref je uiteenlopende webshops met veel keuze, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Kaag, Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lisserbroek-2165

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Lisserbroek. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Lisserbroek? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Lisserbroek?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Lisserbroek zijn wat duurder, c.a. €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goedgekeurd. Deze categorie maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie