hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Schiphol-Rijk

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Schiphol-Rijk? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schiphol-Rijk? We bieden een lijstje met winkels uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Schiphol-Rijk, zoals de Spar of Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schiphol-Rijk?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Schiphol-Rijk centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosVertrekpassage 1091118 APSchiphol
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanClaas van Maarssenplein 321111 JEDiemen
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboKruidenhof 261112 PSDiemen
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

De beste webwinkels mei 2022

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Schiphol-Rijk? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd en Zandeweer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schiphol-rijk-1119

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Schiphol-Rijk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Schiphol-Rijk? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Schiphol-Rijk?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Schiphol-Rijk zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie