hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Schiphol

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Schiphol? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier bekijk je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schiphol? Wij tonen een tabel met winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Schiphol. Bijvoorbeeld de Jumbo + Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schiphol?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is er veel aanbod. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Schiphol centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosVertrekpassage 1091118 APSchiphol
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanClaas van Maarssenplein 321111 JEDiemen
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboKruidenhof 261112 PSDiemen
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Online kapjes bestellen december 2022

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Schiphol? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer en Eppenhuizen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schiphol-1118

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Schiphol. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Schiphol? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Schiphol?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Schiphol zijn wat duurder, c.a. €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Deze maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie