hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ambt Delden

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Ambt Delden? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ambt Delden? Je vind hier adresgegevens van winkels in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Ambt Delden, zoals de Dekamarkt & Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ambt Delden?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Ambt Delden centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere lokale shops rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 517491 ABDelden
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistVeldmaterstraat 1767481 ADHaaksbergen
EtosSpoorstraat 347481 HVHaaksbergen
GammaTextielstraat 247483 PBHaaksbergen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaLangestraat 337491 AADelden
ActionDr.Prinsstraat 27481 EVHaaksbergen
BlokkerSpoorstraat 477481 HWHaaksbergen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraSpoorstraat 657481 HXHaaksbergen
ZeemanKortestraat 157491 AXDelden
Albert HeijnDe Kolk 37491 XNDelden
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Online kapjes bestellen mei 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Ambt Delden? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht bekijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Delden, Diepenheim, Markelo, Goor en Enter.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ambt-delden-7495

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Ambt Delden. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Ambt Delden? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Ambt Delden?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ambt Delden zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie