hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bentelo

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Bentelo? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bentelo? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Bentelo, zoals de Aldi en Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Conrad.nl & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bentelo?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Bentelo centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je de grotere lokale shops rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 517491 ABDelden
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistVeldmaterstraat 1767481 ADHaaksbergen
EtosSpoorstraat 347481 HVHaaksbergen
GammaTextielstraat 247483 PBHaaksbergen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaLangestraat 337491 AADelden
ActionDr.Prinsstraat 27481 EVHaaksbergen
BlokkerSpoorstraat 477481 HWHaaksbergen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraSpoorstraat 657481 HXHaaksbergen
ZeemanKortestraat 157491 AXDelden
Albert HeijnDe Kolk 37491 XNDelden
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Webshops vergelijken mei 2024

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bentelo? Bij de webshops is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere shops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Hengevelde, Ambt Delden, Delden, Diepenheim en Markelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bentelo-7497

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Bentelo. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Bentelo? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop en stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Bentelo?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,20 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bentelo zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel prima. Deze categorie maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie