hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hengevelde

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Hengevelde? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hengevelde? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Hengevelde. Bijvoorbeeld de Aldi & Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Drogist.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hengevelde?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Hengevelde centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 517491 ABDelden
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistVeldmaterstraat 1767481 ADHaaksbergen
EtosSpoorstraat 347481 HVHaaksbergen
GammaTextielstraat 247483 PBHaaksbergen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaLangestraat 337491 AADelden
ActionDr.Prinsstraat 27481 EVHaaksbergen
BlokkerSpoorstraat 477481 HWHaaksbergen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraSpoorstraat 657481 HXHaaksbergen
ZeemanKortestraat 157491 AXDelden
Albert HeijnDe Kolk 37491 XNDelden
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

De beste webwinkels mei 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Hengevelde? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder ontdek je enkele erkende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo en Goor.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hengevelde-7496

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Hengevelde. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Hengevelde? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek of dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Hengevelde?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Hengevelde zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie