hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Huizen

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Huizen? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal tref je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Huizen? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij tonen de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Huizen. Onder andere bij de Jumbo + Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Bol.com & Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Huizen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Huizen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Huizen (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLindenlaan 161271 BAHuizen
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosKerkstraat 261271 RLHuizen
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
KarweiWarandebergstraat 451271 ZCHuizen
PraxisTransportweg 11271 EBHuizen
XenosOude Raadhuisplein 51271 RHHuizen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionAchterbaan 41271 TZHuizen
BlokkerKerkstraat 161271 RLHuizen
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanMeenthof 191241 CPKortenhoef
Albert HeijnHuizerweg 81261 AWBlaricum
JumboCurtevenneweg 21241 XZKortenhoef
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlWarandebergstraat 201271 ZCHuizen

Webshops vergelijken december 2021

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Huizen? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder bekijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Blaricum, Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel en Amstelveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-huizen-1271

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Huizen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Huizen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Huizen?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.huizen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Huizen zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat.

Plaats een reactie