hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Den Ilp

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Den Ilp? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website tref je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Den Ilp? Je vind hier verkooppunten in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Den Ilp. Denk aan de Albert Heijn + Etos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Bol.com en Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Den Ilp?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Den Ilp centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je de grotere lokale shops rondom de gemeente Landsmeer (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosVertrekpassage 1091118 APSchiphol
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanZuideinde 11121 CJLandsmeer
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Webshops vergelijken augustus 2022

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Den Ilp? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht en Stitswerd.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-den-ilp-1127

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Den Ilp. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Den Ilp? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Den Ilp?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.landsmeer.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Den Ilp zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Deze maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Landsmeer, Ilpendam.

Plaats een reactie