hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beuningen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Beuningen? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beuningen? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Beuningen. Denk aan de Albert Heijn of Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beuningen?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Beuningen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Losser (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Brink 487581 JBLosser
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaKerkstraat 117581 ABLosser
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanDe Brink 637581 JDLosser
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

De beste webwinkels april 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Beuningen? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij tref je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen de Lutte, Overdinkel, Glane, Deurningen en Bentelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beuningen-7588

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Beuningen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Beuningen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Beuningen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentelosser.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Beuningen koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie