hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Deurningen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Deurningen? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Deurningen? Je vind hier verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Deurningen. Denk aan de Spar + Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogist.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Deurningen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Deurningen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je verschillende lokale shops rondom de gemeente Dinkelland (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStraatsburg 267559 NMHengelo
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosDikkersplein 137553 CZHengelo
GammaWegtersweg 5-217556 BPHengelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosThiemsbrug 257551 EZHengelo
HemaChristiaan Langefeldstraat 207558 CSHengelo
ActionAgathaplein 1047555 HHHengelo
BlokkerThiemsbrug 557551 EZHengelo
PrimeraStraatsburg 87559 NMHengelo
WibraChristiaan Langefeldstraat 267558 CSHengelo
ZeemanChristiaan Langefeldstraat 347558 CSHengelo
Albert HeijnUitslagsweg 957556 LNHengelo
JumboWillem de Merodestraat 407552 WZHengelo
AldiUitslagsweg 957556 LNHengelo
LidlWaarbekenweg 197553 KHHengelo

Webshops vergelijken mei 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Deurningen? Online vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder tref je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden, Delden en Diepenheim.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-deurningen-7562

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Deurningen. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Deurningen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Deurningen?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.dinkelland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Deurningen zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen geaccepteerd. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.

Plaats een reactie