hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Overdinkel

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Overdinkel? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier tref je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Overdinkel? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Overdinkel. Onder andere bij de Albert Heijn en Wibra.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + HBB24.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Overdinkel?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Overdinkel centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je populaire lokale shops rondom de gemeente Losser (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Brink 487581 JBLosser
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaKerkstraat 117581 ABLosser
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanDe Brink 637581 JDLosser
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

Webshops vergelijken april 2024

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Overdinkel? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder tref je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Glane, Deurningen, Bentelo, Hengevelde en Ambt Delden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-overdinkel-7586

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Overdinkel. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Overdinkel? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Overdinkel?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentelosser.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Overdinkel zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie