hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen de Lutte

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in de Lutte? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in de Lutte? Je vind hier winkels die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom de Lutte. Onder andere bij de Aldi of DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Dailystyle.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in de Lutte?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in de Lutte centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Losser (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Brink 487581 JBLosser
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaKerkstraat 117581 ABLosser
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanDe Brink 637581 JDLosser
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

De beste webwinkels april 2024

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in de Lutte? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Overdinkel, Glane, Deurningen, Bentelo en Hengevelde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-lutte-7587

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in de Lutte. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen de Lutte? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een t-shirt & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in de Lutte?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentelosser.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in de Lutte koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel goed. Dit type maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie