hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Glane

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Glane? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Glane? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Glane. Bijvoorbeeld de COOP & Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com of Drogisterij.net.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Glane?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Glane centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Losser (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Brink 487581 JBLosser
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaKerkstraat 117581 ABLosser
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanDe Brink 637581 JDLosser
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Glane? Op het internet heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder check je meerdere shops met veel keuze, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Deurningen, Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden en Delden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-glane-7585

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Glane. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Glane? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Glane?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentelosser.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Glane zijn iets duurder, zo’n €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie