hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Een

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Een? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina lees je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Een? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Een. Bijvoorbeeld de Albert Heijn of Etos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Een?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Een centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online winkels april 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Een? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Veenhuizen, Westervelde, Huis ter Heide, Peest en Zuidvelde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-een-9342

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Een. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Een? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Een?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,15 p/masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Een kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie