hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Peest

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Peest? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Peest? Wij tonen een tabel met aanbieders in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Peest. Denk aan de Aldi en HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Peest?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Vaak betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Peest centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online verkooppunten april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Peest? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Zuidvelde, Langelo, Norg, Peize en Roderwolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-peest-9336

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Peest. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Peest? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een kussensloop of stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Peest?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Peest zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie