hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Westervelde

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Westervelde? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westervelde? Je vind hier verkooppunten in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Westervelde. Onder andere bij de PLUS & Blokker.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westervelde?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Westervelde centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Westervelde? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je meerdere shops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde, Langelo en Norg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westervelde-9337

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Westervelde. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Westervelde? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Westervelde?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 per masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Westervelde zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel goed. Deze maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie