hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Huis ter Heide

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Huis ter Heide? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier verzamel je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Huis ter Heide? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Huis ter Heide. Denk aan de Albert Heijn & Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Huis ter Heide?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Huis ter Heide centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online verkooppunten april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Huis ter Heide? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht ontdek je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Peest, Zuidvelde, Langelo, Norg en Peize.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-huis-ter-heide-9336

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Huis ter Heide. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Huis ter Heide? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een t-shirt + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Huis ter Heide?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Huis ter Heide zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel acceptabel. Dit soort maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie