hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Veenhuizen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Veenhuizen? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Veenhuizen? Je vind een handig overzicht met aanbieders bij jou in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Veenhuizen. Denk aan de Aldi en Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Bol.com of HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Veenhuizen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Veenhuizen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je populaire lokale winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online kapjes bestellen april 2024

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Veenhuizen? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Westervelde, Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde en Langelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-veenhuizen-9341

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Veenhuizen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Veenhuizen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Veenhuizen?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Veenhuizen zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit type maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie