hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zuidvelde

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Zuidvelde? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website lees je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zuidvelde? Je vind hier retailers in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Zuidvelde. Denk aan de PLUS of Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl + Plein.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zuidvelde?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zuidvelde centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken april 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zuidvelde? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht tref je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Langelo, Norg, Peize, Roderwolde en Foxwolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zuidvelde-9335

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Zuidvelde. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Zuidvelde? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Zuidvelde?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,00 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zuidvelde zijn iets duurder, zo’n €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen goed. Deze maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie