hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Foxwolde

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Foxwolde? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Foxwolde? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Foxwolde. Denk aan de COOP of Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Conrad.nl en Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Foxwolde?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Foxwolde centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je populaire lokale winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online kapjes bestellen april 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Foxwolde? Op het internet is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij vind je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-foxwolde-9314

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Foxwolde. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Foxwolde? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt & stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Foxwolde?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Foxwolde koop je vanaf plusminus €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel acceptabel. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie