hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Leutingewolde

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Leutingewolde? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leutingewolde? Je treft hier een lijst met aanbieders in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Leutingewolde. Bijvoorbeeld de Spar & Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leutingewolde?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Leutingewolde centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken april 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Leutingewolde? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch, Lieveren en Roden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leutingewolde-9313

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Leutingewolde. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Leutingewolde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een kussensloop + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Leutingewolde?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Leutingewolde zijn iets duurder, zo’n €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen goed. Deze maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie