hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nieuw-Roden

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Nieuw-Roden? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nieuw-Roden? Je vind hier aanbieders in de regio. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Nieuw-Roden. Bijvoorbeeld de Aldi of Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nieuw-Roden?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Nieuw-Roden centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online kapjes bestellen april 2024

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Nieuw-Roden? Bij de online winkels vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder bekijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Alteveer, Roderesch, Lieveren, Roden en Zwagerbosch.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nieuw-roden-9311

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Nieuw-Roden. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Nieuw-Roden? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Nieuw-Roden?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Nieuw-Roden zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Dit type maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie