hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Norg

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Norg? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Norg? Je vind hier verkooppunten die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Norg. Denk aan de COOP + Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Norg?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Norg centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je populaire lokale retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

De beste webwinkels april 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Norg? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vergelijk je meerdere shops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Peize, Roderwolde, Foxwolde, Leutingewolde en Nieuw-Roden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-norg-9331

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Norg. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Norg? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Norg?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Norg koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie