hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Langelo

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Langelo? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Langelo? We bieden een lijstje met verkooppunten in de regio. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Langelo. Denk aan de Albert Heijn of Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Langelo?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Langelo centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende lokale shops rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken april 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Langelo? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht check je meerdere shops met een goed aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Norg, Peize, Roderwolde, Foxwolde en Leutingewolde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-langelo-9333

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Langelo. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Langelo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een oude kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Langelo?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,75 p/masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Langelo zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Dit type maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie