hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Peize

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Peize? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Peize? Je vind hier verkooppunten in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Peize. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Peize?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Peize centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Webshops vergelijken april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Peize? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij check je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Roderwolde, Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden en Alteveer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-peize-9321

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Peize. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Peize? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een kussensloop & oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: FFP-maskers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Peize?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Peize zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel prima. Dit type maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie