hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nietap

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Nietap? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nietap? Je vind hier adresgegevens van aanbieders uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Nietap. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nietap?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Nietap centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatTolberterstraat 59351 BALeek
Trekpleisterde Schans 29351 AZLeek
DA DrogistTolberterstraat 39351 BALeek
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisIndustriepark 5t9351 PALeek
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaTolberterstraat 349351 BHLeek
ActionSynagogeplein 349351 AWLeek
BlokkerBosweg 19351 AALeek
PrimeraBosweg 49351 AALeek
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanTolberterstraat 29351 BGLeek
Albert HeijnSamuel Leviestraat 219351 BMLeek
JumboIndustriepark 89351 PALeek
AldiIndustriepark 59351 PALeek
LidlSamuel Leviestraat 129351 BMLeek

Webshops vergelijken april 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Nietap? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel bekijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Een-West, Een, Veenhuizen, Westervelde en Huis ter Heide.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nietap-9351

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Nietap. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Nietap? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt + dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Nietap?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per masker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Nietap kosten ongeveer €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie