hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Een-West

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Een-West? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Een-West? Je vind een handig overzicht met aanbieders bij jou in de buurt. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Een-West. Bijvoorbeeld de PLUS + Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com + Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Een-West?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Een-West centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

De beste webwinkels april 2024

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Een-West? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht achterhaal je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Een, Veenhuizen, Westervelde, Huis ter Heide en Peest.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-een-west-9343

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Een-West. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Een-West? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Een-West?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Een-West kosten ongeveer €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen werkbaar. Deze categorie maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie