hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Roderwolde

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Roderwolde? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina verzamel je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roderwolde? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Roderwolde. Denk aan de Lidl + Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roderwolde?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Normaal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Roderwolde centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

Online kapjes bestellen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Roderwolde? Online heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht tref je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-roderwolde-9315

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Roderwolde. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Roderwolde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Roderwolde?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentenoordenveld.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Roderwolde koop je vanaf plusminus €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Dit type maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie