hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bakkeveen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Bakkeveen? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bakkeveen? Wij tonen een tabel met winkels uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bakkeveen, zoals de Lidl en Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bakkeveen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Bakkeveen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kolk 249231 CXSurhuisterveen
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

De beste webwinkels mei 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bakkeveen? Op het internet is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel tref je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Wijnjewoude, Boelenslaan, Surhuisterveen, Houtigehage en Drachtstercompagnie.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bakkeveen-9243

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Bakkeveen. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Bakkeveen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek of oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Bakkeveen?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.opsterland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bakkeveen kosten ongeveer €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel voldoende. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie