hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Wijnjewoude

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Wijnjewoude? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wijnjewoude? Je vind een handig overzicht met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Wijnjewoude, zoals de Dekamarkt en Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wijnjewoude?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Wijnjewoude centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kolk 249231 CXSurhuisterveen
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online maskers kopen mei 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Wijnjewoude? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Boelenslaan, Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie en Rottevalle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wijnjewoude-9241

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Wijnjewoude. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Wijnjewoude? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Wijnjewoude?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.opsterland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wijnjewoude zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Producten als lakens of een theedoek zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie